fbpx

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sigu...

post cover

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre siguranța călătoriilor cu copii într-o autorulotă

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre siguranța călătoriilor cu copiii într-o autorulotă

Mai mult ca sigur unul dintre cele mai frumoase moduri de a petrece timpul cu familia este într-o excursie cu autorulota sau rulota.

Eviți acel constant împachetat și dezpachetat, check in, check out, așteptatul în aeroport, drumul cu autocarul.. vai, nu e nevoie să îți îngrămădești copiii într-un spațiu strâmt pentru mult timp și poate cel mai important.. toată lumea se simte ca acasă.

Cu toate aceste avantaje într-o vacanta cu autorulota în care sunt implicați și copii, este imperios necesar să ținem cont de SIGURANȚĂ!

Sigur, e super ca ai noștri mici pișcoței să se simtă ca la ei acasă și să zburde prin autorulotă ca niște cai sălbatici pe câmpie în timp ce parinții sunt atenți la drum, însă.. ce măsuri de precauție trebuie sa luăm atunci când călătorim cu copiii în autorulotă?

Iată 5 lucruri necesare de știut

atunci când călătorești într-o autorulotă cu copiii

  1. Identifică în ce tip de autorulotă o să îți petreci vacanța

Autorulotele care se conduc cu cat. B (sub 3,5 Tone) sunt de obicei construite pe șasiul unei dube comerciale care are unit spațiul de condus cu.. sufrageria autorulotei.

Când vine vorba despre spațiul de condus, măsurile de siguranță sunt aceleași ca și în orice altă mașină, desigur, însă este necesar să fim atenți la restul locurilor.

La autorulotele tip CAMPERVAN vei avea încă 2 locuri cu centuri în spate, deci tot simplu e. Dezavantajul la acest tip de auto rulotă este că sunt doar 2 locuri de dormit. De aceea noi nu o recomandăm unei familii. Considerăm că acest tip de vehicul este potrivit pentru un cuplu care vor o excursie mai alertă.

  1. Este neapărat ca micii exploratori să fie așezați pe scaune tot timpul

Atunci când călătorim cu copiii într-o autorulotă, cu toate facilitățile, confort și spațiu de a desfășura orice joc este ușor să uităm, uneori, că de fapt suntem în interiorul unei mașini în mișcare. Cu toată că o autorulotă este echipată cu tot confortul casei tale, trebuie să reții că acestă sufragerie va face o curbă, va încasa câteva gropi, va frâna.. și aceste lucruri pot duce la accidente. De aceea este necesar ca copiii tăi să fie așezați în scaunele lor pe tot parcursul călătoriei.

Chiar și atunci când parchezi!

  1. Puneți centurile de siguranță!

Sigur, locurile din spate nu vor „țipa” atunci când cineva nu își pune centura, însă acest lucuru nu trebuie să te determine să nu o faci.

Majoritatea scaunelor tuturor autorulotelor din zona de locuit sunt echipate cu centuri și acest lucru indică că acolo este cel mai bine să te afli în timpul călătoriei. Pe scaunul tău, cu centura pusă! ATENȚIE, regula este valabilă și pentru adulți, indiferent de cât de buni ar fi la snowboarding.

Aceste centuri sunt ancorate de scaunele și canapelele autorulotelor care la rândul lor sunt ancorate de podea.. deci în cazul unei opriri bruște veți fi în siguranță.

  1. Scăunele pentru copii

Nu ezita să folosești scoicile sau scăunelele echipate cu centuri speciale pentru copiii tăi.

scaune de siguranta copii autorulota

Scăunelele de siguranță pentru copii trebuie prinse bine cu centurile de siguranță ale banchetelor sau ale scaunului. Vă rugăm și îndemnăm să verificați de 2 ori prinderea lor atunci când porniți autorulota.

Foarte multe scăunele de copii au nevoie și de centura de peste umăr, ca și o completare la cea în jurul taliei, iar în unele autorulote doar scaunul șoferului și al pasagerului au această centura. Atunci, este de recomandat ca scaunul copilului sau scoica să fie pusă pe acel scaun.

  1. Asigurați-vă că ați închis ușile exterioare și sertarele/dulăpioarele

De multe ori copiii se pot juca cu aceste ușițe. Chiar dacă multe autorulote au pentru ușile exterioare câte o siguranță care nu le permite să oscileze în mers este de preferat să verificați închiderea acestora.

Autorulotele de închiriat de la GoCamper au ușițe care se pot închide numai cu cheie. Acesta fiind un mod în care producătorul se asigură că un adult va verifica închiderea lor și nu un copil, și probabil cel mai important, copiii nu le vor putea deschide.

Pe lângă aceste sfaturi aveți grijă ca copiii să nu se joace de-a machiajul în timpul în care autorulota se află în mișcare sau orice alt joc care poate duce la lovirea lor în cazul unui viraj strâns sau a unei opriri bruște.

Să călătorești cu familia într-o autorulotă este o aventură minunată! Poți crea amintiri care vor ține o viață și mai mult ca sigur această vacanță îți va întări legătura de prietenie pe care o ai cu copilul tău. Însă este foarte important ca toată lumea, în special copiii, să se afle tot timpul în siguranță. Inclusiv în camping-ul pentru autorulote.

Acum, ia autorulota, pune copiii în scaune și prinde-le centurile, iar apoi pornește la drum!

Și fii sigur că distribui acest articol la toți cei pe care îi știi că ar putea considera să plece cu autorulota sau rulota într-o aventură cu familia.

Pe aceeași temă vezi și – La ce să fii atent când conduci o autorulotă

Leave a comment